thegirlontherun.blogg.se

Bak, mat och det goda i livet! Gör vardagen till en fest!

Prinsesscupcakes till Miss Cupcake 2014

Publicerad 2014-03-26 22:19:57 i Allmänt, Baka,

Dr Oetker annordnar under våren tävlingen Miss Cupcake 2014. Under 10 veckor bakar man cupcakes efter olika teman och varje vecka har man chans att vinna en Kitchen Aid. Läs mer på misscupcake2014.se

Mitt bidrag till kategorin öppenklass är dessa fantastiskt goda prinsesscupcakes. De är som små prinsesstårtsbakelser med en tvist. Själva muffinsen har smak av vit choklad, de är fyllda med egenkokt vaniljkräm, spritsade med mascarponegrädde, omslutna med rosa marsipan och toppade med prinsesskronor av sockerpasta och Lillifee-strössel.

 
 
Här kommer receptet:

Blir ca 20 st.

Ingredienser:

Vit chokladmuffins
4 dl vetemjöl special
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl standardmjölk
1 ekologiskt ägg
2 tsk bakpulver
25g smält smör
100 g hackad vit choklad

Vaniljkräm
5 dl standardmjölk
1 vaniljstång
1 ½ dl strösocker
7 äggulor, gärna ekologiska
3/4 dl maisena
50 gram rumstempererat smör

Mascarponefrosting
250 gram mascarpone
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Dekorationer
Sockerpasta formade till små prinsesskronor (Jag köpte gulfärgad sockerpasta från Panduro och gjorde kronorna i förväg, bara att förvara i en glasburk).
Lillifee-strössel
Marsipan, jag har använt färdigt rosa lock.

Vit chokladmuffins
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Vispa mjölk och ägg och rör ner det smälta smöret. Vänd sedan ner den torra ingrediensblandningen och den hackade chokladen.
4. Fördela smeten i ca 20 muffinsformar (som gärna får stå i en muffinsplåt).
5. Grädda mitt i ugnen  i cirka 10 minuter och låt sedan svalna på galler.

Vaniljkräm (Kan förberedas dagen innan)
1. Koka upp mjölken tillsammans med delad och utskrapad vaniljstång. Ta bort stången när det kokat upp.
2. Vispa samman strösocker, äggulor och maisena så det blir vitt och pösigt
3. Tillsätt den varma mjölken under vispning och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under vispning tills den tjocknat ordentligt.
4. Häll över blandningen i en skål och tillsätt smöret. Vispa ihop tills krämen är slät och fin.
5. Låt krämen kallna i kylskåp. 

Mascarponefrosting
1. Vispa grädden fluffig.
2. Blanda ihop mascarpone och florsocker till en jämn smet.
3. Blanda i den vispade grädden. Vispa eventuellt lite till vid behov.

Cupcake
1. Gröp ur en del av muffinsen och fyll med en klick vaniljkräm. Ta bort muffinsformen.
2. Spritsa mascarponegrädden på den fyllda muffinsen.
3. Skär längder av marsipanen och bind runt muffinen. Fäst med lite vatten i kanten.
4. Dekorera med en prinsesskrona av sockerpasta och lite strössel.

 
Enjoy!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

thegirlontherun

Bakar, lagar mat och försöker göra vardagen till en fest! Men mest är jag Oscars mamma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela