Fröknäcke LCHF
Jag följer själv inte någon strikt diet men mår bättre av att äta färre snabba kolhydrater. Detta fröknäcke är standarsfrukost här hemma numera. Enkelt att laga och mycket gott. Det är nyttigt och det känns inte alls som att jag kompromissar när jag väljer bort det andra frukostbrödet.

1 plåt Fröknäcke
Ingredienser:
1 dl pumpakärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
2 msk POfiber
1 tsk salt
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl mat- eller rapsolja
Flingsalt
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda ner kokande vatten och olja och rör till en smet.
4. Sprid ut smeten tunnt på en plåt med bakplåtspapper (jag använder en liten slickepott) och strö sedan över flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 1h. Ta ut och skär i bitar. (går också bra att enbart sänka temperaturen och sedan bryta brödet i bitar när det är färdigt)
6. Sänk temperaturen till 50 grader och ställ in plåten med de uppskurna bitarna i 1-2 h.

Min sambo tycker om att äta dem som de är utan pålägg. Själv tycker jag om mycket pålägg med smör, kalkon och grönsaker.. :)
Mums!