Toppenbotten!!
Ibland kan det vara svårt att få till tårtbotten så här kommer ett tips på en toppenbotten som jag hittade i ett nummer av Buffé!







Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smör och mjöl till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant. (Jag brukar ha bakplåtspapper i botten av formen och smör och mjöl på kanterna, då lossnar det lätt sen)
3. Vispa ägg och socker pösigt i ca 3min.
4. Blanda de torra ingrediensera i en bunke och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt med en slickepott.
5. Häll i formen och grädda i ca 30 min i nedre delen av ugnen. Känn med en provskriva att kakan är genomgräddad och låt svalna i formen.



Tips!
Kakan går bra att frysa in och delas enklast halvtinad i tre delar.
Bred på fyllning dagen innan servering och låt stå i kylen så saftar tårtan till sig ordentligt.
Lycka till!!