thegirlontherun.blogg.se

Bak, mat och det goda i livet! Gör vardagen till en fest!

Chokladtryffeltårta med badande grisar!

Publicerad 2014-04-21 08:16:15 i Baka, Recept, choklad,

Här kommer receptet på chokladtryffeltårtan jag gjorde i påsk. Den är väldigt mäktig och god. Perfekt att förbereda dagen innan, vilket jag gillar. Har lärt mig att man ska försöka förbereda då mycket som möjligt i förväg för att slippa stressa!




Ingredienser; 

Botten
300 gram smör (blir såå mycket godare med smör än med margarin)
6 dl strösocker
2 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl mjöl

Tryffel
2 dl vispgrädde
25 gram smör
200 gram mörk choklad

Ev. Vispgrädde till servering.

Om du vill göra den i utformningen "badande gristar i gyttjebad" behöver du också;

Rosa sockerpasta, alternativt vit sockerpasta och röd hushållsfärg.

Chokladfingrar (det går ca 2,5 förpackning till en tårta som är 23 cm i diameter)

Band/snöre att knyta runt.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smält smör i en stor kastrull. Rör ner kakao, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget och tillsist mjölet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Om den är mycket lös så kan den även stå kvar i eftervärmen ett tag.

4. Låt kakan svalna. Koka under tiden precis upp grädde och smör. Ta bort ifrån värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner så det smälter och tryffeln blir en slät smet. ( om du vill ha en vanlig tryffeltårta låter du tryffeln stelna i kylen och brer den sedan över och runt hela kakan). Vill du göra grisarna i gyttjebadet gör du istället enligt nedanstående instruktioner.

Jag köpte Dr Oetkers vita sockerpasta som jag färgade med röd karamellfärg och formade till badande grisar. Låt torka i rumstemperatur.


Dags att montera ihop tårtan!



Jag använde mig av en av Oscars barnknivar när jag bredde på tryffel längs kanten på tårtan, där jag löpande fäste chokladfingrarna med för att skapa själva badbaljan.




När alla chokladfingrar är fästa, fyllde jag tårtan med resterande tryffel.


Lägg sedan i de badande grisarna och låt stelna något.



När tryffeln stelnat något formade jag "vågor" och knöt avslutningsvis ett band runt tårtan. Förvara i kylskåp.


 
Servera gärna med lättvispad grädde! 



Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

thegirlontherun

Bakar, lagar mat och försöker göra vardagen till en fest! Men mest är jag Oscars mamma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela